latinica  ћирилица
27/03/2024 |  13:27 ⇒ 13:31 | Аутор: СРНА

Број жртава напада код Москве повећан на 140

Број жртава терористичког напада код Москве повећан је на 140, пошто је једна повријеђена особа преминула у болници, изјавио је руски министар здравља Михаил Мурашко.
Посљедице напада у Москви (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Посљедице напада у Москви (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

- Осамдесет повријеђених у нападу на "Крокус сити хол", међу којима је шесторо дјеце, остаје у болницама и савезним медицинским центрима у Москви и регији. Нажалост, преминула је једна повријеђена особа која је била у критичном стању. Љекари су урадили све што су могли - рекао је Мурашко.

Мурашко је истакао да су четири пацијента и даље у критичном стању, док је још 19 лица, међу којима је троје дјеце, у тешком стању, пренио је ТАСС.

- Према посљедњим подацима, 205 повријеђених је добило амбулантну његу, 76 пацијената је отпуштено из болница, али ће љекари наставити да прате њихово стање. Још 23 повријеђене особе завршиле су стационарно лијечење и треба да изађу из болнице - прецизирао је министар здравља.

Ухапшено је 11 особа за које се сумња да су умијешане у терористички напад, укључујући четворицу наоружаних нападача који су приведени у Брјанској области док су покушавали да потраже уточиште преласком оближње украјинске границе.

Предсједник Русије Владимир Путин рекао је у телевизијском обраћању да је, према прелиминарним информацијама, украјинска страна припремила излаз којим би терористи непримијећени прешли границу.

Он је обећао да ће сви који стоје иза напада на концертну дворану бити идентификовани и кажњени.