X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
донаторско
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | петак, 15. Децембар
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Љубитељи умјетничке музике, и вечерас вас очекујемо у редовном термину од 22 часа и 15 минута са избором популарних дјела овог жанра у извођењу реномираних свјетских оркестара и солиста. Чућемо виолински концерт у Е-дуру Јохана Себастијана Баха, завршне ставове из серенаде за гудаче Антоњина Дворжака, "Адађо" Томаза Албинонија и "Меланхоличну серенаду" Петра Иљича Чајковског. Будите са нама, у још једном угодном дружењу, на таласима радија РС.
Изворник
11:00 | недјеља, 17. Децембар
Изворник: Емисија изворне народне музике
У недјељном дружењу у емисији „Изворник“, поштовани љубитељи добре, трајне пјесме, приближићемо вам лик изврсне интерпретаторке изворне народне пјесме као и романсе. Као личност, спојила је севдалинку, пјесму југа Србије и Македонску пјесму. Њено име је Јасна Кочијашевић и изненадиће вас колико много њених снимака је похрањено у архивама наших радио и телевизијских станица. Неке сте чули, а неке и нисте. На нама је да вам препоручимо пјесме а разговор да великаном наше музичке сцене водили су Снежана Станојевић и Ненад Камиџорац, колеге са Радио Београда 1.
Разбудилник
06:00 | понедјељак, 18. Децембар
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче!
За прославу крсне славу најважније је имати крсни колач, жито и свијећу. Слава није само обичај, већ богослужење породице која својим животом свједочи истину вјере. Њена суштина није у јелу и пићу, већ у окупљању и опраштању. Поклони које једни другима донесемо, за славу су споредни. Много је битније да искажемо једни према другима љубав. Како славимо, гдје гријешимо, шта је пријеко потребно, шта је сувишно и шта нам је чинити за славу?