X

За ваш уређај је
доступна апликација

Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | уторак, 27. Јуни
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Настављајући циклус емисија популарне умјетничке музике, вријеме уступамо оркестарским ремек-дјелима из опуса најпознатијих свјетских композитора. За ову емисију одабрао сам чувене "Медитације" Жила Маснеа, завршни став шесте симфоније Лудвига Ван Бетовена, први став симфоније у Д-дуру Волфганга Амадеуса Моцарта те први став клавирског концерта у а-молу Роберта Шумана. Нека вам то буде позивница за још једно угодно дружење на нашим таласима, од 22 часа и 15 минута.
Разбудилник
06:00 | сриједа, 28. Јуни
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче!
У току српске савремене историје, Видовдан је више пута био преломни датум, дан када је одређени догађај окретао историјски контекст у новом правцу. СПЦ овај дан слави као празник Светог великомученика кнеза Лазара и светих српских мученика, али листа важних догађаја који су се збили на Видовдан није кратка: Косовска битка, Сарајевски атентат, Видовдански устав, Миланово предавање Бечу, мир у Версају, па и Резолуција Информбироа могу се сврстати у ову групу. 28.јун за историчаре је неисцрпана тема, а о сваком од поменутих догађаја појављују се нови докази, чињенице и тумачења. О симболици Видовдана и значају за Српски народ говоримо данас у "Разбудилнику".
Добро вече, човјече
20:00 | сриједа, 28. Јуни
Добро вече, човјече: вечерње путовање кроз живот
Можда ћете нам више повјеровати ако Вам кажемо да су ово ријечи једног кулинара, који изузетно воли свој позив. Предраг Тошић, професионални кувар и професор Угоститељско-трговинско-туристичке школе у Бањалуци изнад свега воли живот, за који се изборио снагом властитог духа и подстакнут искреним емоцијама. Освојивши, заједно са својим ученицима, више од 100 награда на међународним кулинарским такмичењима, спремајући јела која, осим мирођијама, обогати и властитом душом, овај магистар гастрономије живи пуним плућима. Будете ли с нама у сриједу, у 20 часова, одушевићете се животном и професионалном причом овог човјека!