X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Рачуница
17:50 | сриједа, 22. Новембар
Рачуница: Интернет само на рачуну!
Интернет само на рачуну! Како раскинути уговор са оператером који никако да обезбиједи уговорену брзину интернета? Цијене расту, продаја цвјета! Станови најскупљи у Бањалуци, али се и даље најбоље продају. Уговори по мјери топлане! Шта је спорно у уговорима које је испоставила приједорска топлана?
Специјал
21:20 | сриједа, 22. Новембар
Специјал: Специјал о пресуди генералу Младићу
Пресуду генералу Младићу из студија у Бањалуци коментаришу: доктор политичких наука Јелена Вукоичић, адвокат Милан Романић, историчар Жељко Вујадиновић и новинар Мирослав Лазански. У програму ћете видјети и бројна реаговања представника институција и удружења Републике Српске и Федерације БиХ, међународних званичника и анализе гостију са којима ће у Хагу разговарати наша репортерска екипа.
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 23. Новембар
Квадрат на знање: КАКО ДО СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ ?
Министарство просвјете и културе Репубике Српске расписало је конкурс за додјелу студенстких стипендија. Надлежни појашњавају услове за њихово добијање! Приједор ове школске године школује више кувара него раније! Перспективно занимање,утемељено у доброј практичној настави! Представљамо Младена Арсеновића. Рођен је у Холандији, одрастао у Бијељини. У Ротердаму је дипломирао судску психијатрију. Ту и започиње његово стручно усавршавање, потврђено са 12 одликовања која је добио. Интерактивна изложба “Тесла и Пупин на истом путу”, отворена у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, посјетиоцима нуди увид у однос та два научника. Тачно на годишњицу његовог рођења, подсјећамо на књижевно дјело Стевана Сремца!
Људовање
23:15 | петак, 24. Новембар
Људовање: са Веселином Гаталом
Душан Шеховац, вишеструки губитник рата који је изгубљен самим тим што је почео, гост је Људовања овог петка. Изгубљен посао асистента на сарајевском факултету и брисање двадесетогодишњег стажа на њему, није га напунило мржњом. Мржњу на медијима овога што називају БиХ, ентитетским и државним, помно је посложио у припреми свог будућег доктората. Ни смрти и сарајевска неправда, нису га научили да мрзи. Искрен и директан до наивности, рећи ће нам како је и он, скупа са 180 000 сарајевских Срба, изгубио свој град чак и ако је остао у њему. Сазнаћемо и зашто је Српска мултиетничкија од Федерације БиХ, како је водио рачуна о животима и како је изашао као морални побједник неморалних времена. Чућемо пуно тога о људскости, пожртвованости, о свијету доброте који у себи носе посебни људи због којих, по мом мишљењу, Бог дозвољава да наш грешни и ишчашени свијет погрешних вриједности живи још један дан.
Ријеч вјере
11:12 | субота, 25. Новембар
Ријеч вјере: Религијски програм
Црква Ружица засвједочена је прије пет вијекова. Подигнута у источном подграђу Београдске тврђаве, ова богомоља посвећена Рођењу Пресвете Богородице дијелила је судбину српског народа. Посљедње недјеље литургијске године, а пред наступање времена Адвента или Дошашћа у Римокатоличкој цркви је светковина Криста Краља свега створења. Објашњавамо када се и како клања сабах намаз, први од пет дневних намаза. Јутарња молитва за вјернике је важан почетак у њиховом дневном ритму. Преписивање светог текста Торе или Петокњижја није једноставан посао. Њега искључиво обављају соферим, лица, која су стекла посебне вјештине. уредница Религијског програма Жана Вукосављевић