X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Rukomet EP 2018.
Српска Данас
17:00 | уторак, 16. Јануар
Српска Данас: Информативна емисија
На састанку у Источном Сарајеву ријешена сва отворена питања у вези са одговорима на Упитник Европске комисије. Да је тешко доћи до запослења знају многи грађани Српске, а колико то често изгледа као немогуће за особе са инвалидитетом, разговарамо у теми емисије. Када ће у Бањалуци заживјети тзв. "Грађанска патрола", апликација која би требало да побољша комуникацију између грађана и градских служби?
Ревизија
21:10 | уторак, 16. Јануар
Ревизија: Гост: генерал Томо Ковач
У новом издању Ревизије Томо Ковач говори о криминалу тадашњег СДС-а. Зашто је хапсио Обрена Петровића и открива име полицајца коме је наређено да убије Биљану Плавшић и Милорада Додика.
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 18. Јануар
Квадрат на знање: Бијела куга под "научном лупом"!
У првој овогодишњој емисији говоримо о можда и највећем националном проблему, наравно , посматрано из научног угла - о бијелој куги! Чињеница је да нас је све мање, да је стање алармантно! Српски народ у 20. вијеку константно се смањује, због жртава и геноцида које је претрпио у ратовима, болести и епидемија, али и због природног прираштаја на који су утицали бројни разлози, економски, здравствени и културолошки, указују демографи. Да мудра ријеч, слобода мисли и аргументован говор понекад заиста немају цијену, показао је и кроз двије деценије постојања и доказао Центар за реторику и говорништво Правног факултета у Бањалуци.
Ријеч вјере
11:15 | субота, 20. Јануар
Ријеч вјере: Религијски програм
У наставку приче о Символу вјере доносимо тумачење другог члана Никео-цариградског символа, који се односи на личност Господа Исуса Христа. Прошла година у бањалучкој бискупији била је у знаку Мајке Божије и 100-годишњице од указања Госпе Фатимске. Четврта обавезна дневна молитва у исламу, акшам намаз клања се по заласку сунца. Моше бен Мајмон, Мајмонидес, љекар и теолог из 12. вијека, сажео је основе Мојсијеве вјере у 13 начела вјеровања. уредница Религијског програма Жана Вукосављевић