latinica  ћирилица
16/03/2018 |  10:44 | Аутор: СРНА

Случај "Скрипаљ": Мета напада била је кћерка Јулија?

Могуће је да је Јулија Скрипаљ, кћерка бившег руског двоструког шпијуна Сергеја Скрипаља, била права мета напада нервним отровом у Солсберију, јер се забављала са Русом чији су родитељи презирали њеног оца, тврди њена рођака.
Сергеј и Јулија Скрипаљ - Фото: илустрација
Сергеј и Јулија СкрипаљФото: илустрација

Како наводи лист "Мирор", појавио се могући преокрет у случају напада нервним отровом на бившег руског агента и његову кћерку.

Јулија Скрипаљ /33/ вјерена је са високорангираним припадником руске безбједносне службе, рекла је медијима њена рођака Викторија, која сматра да је управо дјевојка права жртва напада.

Наводно, породица Јулијиног вјереника није одушевљена тиме што је он у вези са кћерком издајника Сергеја Скрипаља, који је био у руском затвору због продавања тајни Британцима, док није размијењен.

"Моје мишљење је да то није учињено против ујака Сергеја, већ против његове кћерке", рекла је Викторија и на руској телевизији.

И отац и кћерка су и даље у критичном стању у болници, а Лондон је за напад оптужио Москву и протјерао руске дипломате.

Ова вијест појавила се након снимака који приказују Скрипаља како се довози у Солсбери "бе-ем-веом" за који полиција сматра да је садржавао нервни отров.

Снимак безбједносних камера настао је мање од три часа прије него што су отац и кћерка пронађени онесвијешћени на клупи.

Британска полиција тренутно истражује могућност да је војни нервни отров "новичок" постављен у вентилациони систем аутомобила док је био паркиран пред кућом Скрипаљевих.

Вентилациони систем би затим испустио отров у унутрашност аутомобила док су се Сергеј Скрипаљ и кћерка Јулија возили у ресторан у Солсберију.