latinica  ћирилица
16/03/2018 |  09:15 | Аутор: Б92

Трамп спрема нове смјене

Амерички предсједник спрема још смјена у свом тиму. Како тврди "Вашингтон пост" Трамп ће најпре замијенити свог савјетника за националну безбједност, Х.Р. Мекмастера.
Доналд Трамп (Фото:  AP Photo/ Evan Vucci) -
Доналд Трамп (Фото: AP Photo/ Evan Vucci)

Према тврдњама тог листа, та смјена неће услиједити одмах. Такође, како пише "Вашингтон пост", позивајући се на своје изворе, то није једина измјена коју планира Трамп, који је изненадио свијет смијенивши изненада државног секретара Рекса Тилерсона прије пар дана.

Наводно, на Трамповом списку су и бивши амбасадор САД у УН Џон Болтон и Кит Келог, шеф Вијећа за националбу безбједност. "Веома сам близу онога што желим да постигнем у свом кабинету", написао је Трамп недуго након што је Тилерсона замијенио дотадашњим шефом ЦИА Мајком Помпеом.

Како тврди " Вашингтон пост" Трамп неће нагло смијенити Мекмастера, да га не би понизио у јавности, већ полако и темељно припрема његову смјену и тражи му замјену, истиче "Пост".

Наиме, Мекмастер је генерал са три војне звијезде, али је, што се Трампа тиче, превише ригидан и његови извјештају који по дноси шефу државе су предугачки за слушање. То је, наводно, Трамп рекао најближим сарадницима.

Бијела кућа за сада није реаговала на те тврдње, преноси Ројтерс писање "Поста".