latinica  ћирилица
14/12/2017 |  09:18 ⇒ 09:49 | Аутор: РТРС

Израел затворио граничне прелазе са Газом

Израел је објавио данас да је затворио граничне прелазе са Газом као одговор на свакодневно испаљивање ракета из те енклаве од када је предсједник САД Доналд Трамп признао Јерусалим за главни гад Израела.
Израел, појас Газе - Фото: RT
Израел, појас ГазеФото: RT

Израелски авион гађао је ноћас три објекта "Хамаса", милитантне групе која контролише Појас Газе, послије најновијег ракетног напада.

Војска је објавила да су мета били кампови за обуку и складиште оружја. "Хамас" обично евакуише такве објекте када порасту тензије на граници.

Двије ракете које су испалили милитанти пресрео је израелски противракетни систем "Купола", а трећи је експлодирао на отвореном подручју. Нема извјештаја о жртвама ни са једне стране границе.

Војска је саопштила да је, из безбједносних разлога, од данас затворен главни прелаз за транспорт робе у Појас Газе као и највећи прелаз за пјешаке. Није прецизирано колико ће ова мјера бити на снази.

Око 15 ракета испаљено је на јужни дио Израела од када је Трамп 6. децембра објавио одлуку о Јерусалиму. Ниједан пројектил није изазвао озбиљне повреде или штету.

Извор: СРНА