X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Разбудилник
Јутро и радио су из исте приче!
Разбудилник
06:00
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Разбудилник

"Разбудилник" је намијењен свима онима који желе добро расположени да почну дан. Од 6.00 до 9.00 разговарамо о свему што је важно и неважно, о малим ставрима које живот чине занимљивијим, али и актуелним темама... и то из мало другачијег угла.

Водитељски пар Славица Личина и Драшко Ратковић помажу вам да се лакше разбудите, али и насмијете. То је важно, не заборавите да се по јутру дан познаје.

У нашим јутарњим разговарањима учествују и слушаоци, јављајући се на беспатан број телефона 080 050 308, или шаљући СМС поруке на број 065/245-245.

Јутро и радио су из исте приче!

Редакција: Дневни програм

06:00 | уторак, 12. Децембар
Јутро и радио су из исте приче!
Сваки трећи аутомобил на нашим путевима је "дизелаш". Док у развијеним европским земљама, као што су Њемачка и Француста, планирају да до 2020. године потпуно уклоне аутомобиле на дизел за својих путева, код нас је то далека будућност. С друге стране, уволико се заговара пројекат "Зелени град", који између осталог подразумијева и смањење емисије штетних гасова. Међутим, ако будемо слиједили примјере европских градова са таквим епитетом, између остало, требало би да уведемо и "еко зоне". Колико смо далеко од те идеје? Хоће ли "дизелаши" из Европе завршити на нашим путевима? Треба ли увести подстицаје за оне који возе аутомобиле на плин или бензин?