latinica  ћирилица
Да растемо заједно
Емисија о родитељству
Да растемо заједно
09:05
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Да растемо заједно

На  таласима Радија Републике Српске недјељом од 9 часова и 5 минута,  можете пратити емисију о родитељству "Да растемо заједно". У емисији  се бавимо темама о којима сви родитељи размишљају и разговарају, а које се тичу доброг приступа у подизању и васпитању дјеце.
Од самог доласка бебе на свијет, важно је успостављање доброг односа између родитеља и дјетета и зато ћемо у емисији "Да растемо заједно" тражити најбоља рјешења и мишљења стручњака о успостављању таквог односа. Говорићемо и о начинима праћења правилног раста и развоја дјетета, психо-социјалним аспектима одрастања, али и о ситним малим стварима које живот и дјетета и родитеља чине љепшим. Истраживаћемо шта дјеца највише воле да раде, које су њихове потребе и како родитељи треба да се поставе у појединим ситуацијама.
Емисију припрема и води Нада Колак.


 

Редакција: Дневни програм

09:05 | недјеља, 28. Април
Како се подстиче креативност? - др Милица Дробац-Павићевић
др Милица Дробац-Павићевић, ванредни професор је на Одсјеку за психологију Филозофског факултета Универзитета у Бањалуци усмјерила је пажњу на питање како да се теорија која се тиче појма креативности што више приближи пракси. Закључке до којих је стигла, пратећи емпиријске податке савремених психолошких истраживања, објединила је у књизи „Како се подстиче креативност? На шта мислимо када кажемо креативност, како се она може развијати код ученика, гдје је у том смислу заказао образовни систем сазнаћете у новом издању емисије о родитељству.