latinica  ћирилица
28/03/2024 |  16:56 | Аутор: СРНА

Пуповац: Интереси Срба морају да буду представљени у Сабору

Интереси Срба морају да буду представљени у Хрватском сабору, а Самостална демократска српска странка залагаће се за развој крајева у којима живи већинско српско становништво, а који су најслабије развијени, рекао је данас лидер СДСС-а Милорад Пуповац.
Милорад Пуповац - Фото: РТРС
Милорад ПуповацФото: РТРС

Пуповац је рекао да ће изборни слоган СДСС-а бити "Хрватска треба Србе", те истакао да су политичке везе Срба и Хрвата вијековима уназад тијесне.

- Хрватској су потребни Срби како би њени грађани имали сусједа и како би два народа сарађивала у свим областима од економије до културе - рекао је Пуповац.

Он је навео да је Србима потребна отворена и позитивна Хрватска, као и да је неопходно да Срби, који су већ неколико вијекова политички нераскидиво испреплетани са Хрватима, заступају своје интересе у Сабору.

-Срби који овдје живе вијековима или они који ће тек пристизати, а нарочито ми, домицилни треба да учинимо све да Хрватска постане позитивна и отворена нација за своје и добро сваког њеног грађана - рекао је Пуповац.

Он је додао да ће СДСС наставити да штити интересе Срба у Хрватској, настојећи да штити слободе.

Пуповац је изразио наду да би предизборна кампања требало да буде охрабрујућа за све који страхују и ослобађајућа за све који недовољно вјерују или имају негативне емоције.

Потпредсједник хрватске Владе и високи функционер СДСС-а Ања Шимпрага рекла је да ће тражити наставак кључних инфраструктурних пројеката који више не убрајају само струју, воду и асфалт, него и интернет, телекомуникације и социјалну инфраструктуру.

Посланик СДСС-а Драгана Јецков истакла је да ће ова странка инсистирати на досљедном провођењу уставног закона о правима националних мањина и равномјерној заступљености у свим гранама власти, у медијима, јавним службама и јавним предузећима.

- Више пута смо били свједоци напада на гарантована мјеста за националне мањине. Та гарантована мјеста су једини инструмент у који су се могли поуздати припадници мањина, нарочито српске - рекла је Јецков.