latinica  ћирилица
28/03/2024 |  14:10 | Аутор: СРНА

Подигнута оптужница против бившег директора црногорске Управе полиције

Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против бившег директора Управе полиције Славка Стојановића, осумњиченог за злоупотребу службеног положаја и недозвољено држање оружје и експлозивних материја, објављено је на сајту овог тужилаштва.
Полиција Црне Горе - Фото: РТРС
Полиција Црне ГореФото: РТРС

У оптужници, коју је Тужилаштво данас предало Специјалном одјељењу Вишег суда у Подгорици, предложено је да Стојановићу буде продужена забрана напуштања стана с циљем обезбјеђења његовог присуства у поступку.

Стојановић се сумњичи да је 31. марта 2018. године у Подгорици, као службено лице и јавни функционер, противправним искориштавањем службеног положаја и овлаштења, прибавио другој особи имовинску корист и другом нанио штету, наведено је у саопштењу тужилаштва.

Појашњено је да је Стојановић, након што је сазнао да је у Подгорици заустављен камион његовог пријатеља са цигаретама без потребне документације, наредио да полиција пусти возача и да камионом са цигаретама настави даље.

Стојановић је на тај начин свом пријатељу и возачу камиона прибавио имовинску корист од 126.000 евра, а буџету Црне Горе нанио штету од 112.504 евра, јер су цигарете морале да буду одузете.

Из Тужилаштва су истакли да се из доказа прикупљених у претходном поступку основано сумња и да је окривљени, у новембру прошле године у породичној кући у Подгорици држао пиштољ без одговарајуће исправе о оружју, који је полиција пронашла приликом претреса.

- Окривљени је у одбрани у битном признао кривична дјела за која је оптужен -рекли су из Тужилаштва, те додали да је предложено да се окривљеном изрекне мјера одузимања предмета кривичног дјела.