latinica  ћирилица
27/03/2024 |  13:02 | Аутор: РТРС

Ђурђевић: Сулудо и апсурдно препустити изборни процес Шмитовој вољи

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић рекао је да је сулудо и апсурдно препустити изборни процес у БиХ слободној вољи једног странца, нелегалног Кристијана Шмита, који покушава да умјесто грађана и њихових легитимно изабраних представника измијени Изборни закон БиХ и тиме погази европске вриједности о којима свакодневно говори.
Александар Ђурђевић - Фото: РТРС
Александар ЂурђевићФото: РТРС

- Принципијелно гледано, ниједна одлука самозваног високог представника у овом тренутку не може се узети као релевантна, па тако и ова када су у питању избори - рекао је Ђурђевић.

Према његовом мишљењу, неподношљиве постају неоколонијалне стеге које БиХ у 21. вијеку и даље има у виду самозваног високог представника, странаца који желе да утичу на изборни процес, те нелегалног судског процеса против демократски изабраног предсједника Републике Српске.

Он истиче да се, упркос свим напорима БиХ да крене путем европских интеграција, бонским овлаштењима и инсталисаним правосуђем, упорно спречава њена самоодрживост и развој.

- Једини начин да се супротставимо овом правном и политичком насиљу јесте да будемо јединствени, и ту мислим на све политичке представнике без обзира одакле долазе, јер ово није ни мјесто ни вријеме за било какве подјеле - сматра Ђурђевић.

Он је упозорио да се не смије дозволити да било који страни фактор на овакав начин утиче на живот грађана Републике Српске.

- Реформе могу да се доносе уколико су засноване на разговору и договору легитимних представника сва три конститутивна народа у БиХ, а не по налогу окупаторских власти - истакао је Ђурђевић у писаној изјави медијима.