latinica  ћирилица
27/03/2024 |  09:30 ⇒ 09:39 | Аутор: СРНА

Представништво Српске у Аустрији подржаће развој туристичких капацитета Манастира Житомислић

Представништво Републике Српске у Аустрији подржаће развој туристичких капацитета Манастира Житомислић, изјавио је шеф овог представништва Младен Филиповић.
Житомислић - Фото: РТРС
ЖитомислићФото: РТРС

Филиповић је јуче у Мостару са градоначелником Мариом Кордићем и игуманом Манастира Житомислић архимандритом Данилом Павловићем разговарао о обнови, развоју и туристичкој промоцији православних цркава и манастира у Херцеговини, те подршци одрживом повратку Срба у Федерацију БиХ.

Филиповић је захвалио градоначелнику Мостара за подршку пројектима посвећеним одрживом повратку Срба у ФБиХ, као и обнови и очувању православних цркава и манастира у тој регији.

Он је навео да ће у наредном периоду у Аустрији промовисати Манастир Житомислић, који је већ дуже вријеме пожељна дестинација на туристичкој рути иностраних туриста, саопштено је из Представништва Српске у Аустрији.

Филиповић је навео да је у плану да се у склопу Манастира изгради туристичко-угоститељски простор који ће бити доступан за туристе који у све већем броју посјећују Житомислић.

"На јесен ћемо у Аустрији организовати програм посвећен промоцији Херцеговине и том приликом ћемо представити музејску изложбу експоната из Манастира Житомислић", рекао је Филиповић и додао да ће током тог програма бити представљени и потенцијали Требиња.

Филиповић се јуче састао и са одборником у Градском вијећу Мостара Велибором Миливојевићем, а синоћ су заједно присуствовали избору најбољег спортисте града Мостара на којем су награђени пливачица Лана Пудар и фудбалер Немања Билбија.