latinica  ћирилица
08/05/2024 |  16:06 ⇒ 18:16 | Аутор: РТРС

Свјетски дан и Недјеља Црвеног крста под слоганом "Породица хуманости" (ВИДЕО)

Црвени крст Републике Српске од данас до 15. маја низом активности обиљежиће Свјетски дан и Недјељу Црвеног крста, под слоганом "Породица хуманости".
Недеља црвеног крста - Фото: РТРС
Недеља црвеног крстаФото: РТРС

Представници Црвеног крста посјетили су Акушерско одјељење Универзитетског клиничког центра, а у Геронтолошком центру Бањалука одржан је округли сто о мјесту и улози Црвеног крста у друштву.

У фокусу обиљежавања Свјетског дана Црвеног крста су волонтери и запослени који својим хуманитарним дјеловањем олакшавају патње људи који су у стању различитих потреба.

Под слоганом "Породица хуманости" и организацијом низа радионица и такмичења Црвени крст Српске придружио се обиљежавању Недјеље Црвеног крста.

- Ми смо организација која има далеко већи и шири Спектар програмских активности. Ми смо једина организација у Републици Српској која има службу тражења, као и обнављање подручних веза. Ми смо организација која у својим програмским активностима има у припреми и одговор на катастрофе - изјавио је генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић.

Данас су посјетили Акушерско одјељење Универзитетског клиничког центра.

У свијету који је обиљежен кризама, значај Свјетског дана Црвеног крста и Црвеног полумјесеца још је већи. О мјесту и улози ове организације у Српској одржан је округли сто у Геронтолошком центру.