latinica  ћирилица
26/03/2024 |  13:34 ⇒ 13:47 | Аутор: РТРС

Московски државни институт: Обука за стране држављане о трошку Русије

Московски државни институт за међународне односе Министарства иностраних послова Руске Федерације, у складу са наредбом предсједника Русије Владимира Путина, а у циљу помоћи у обуци кадрова за дипломатску службу страним државама, обезбиједио једно мјесто за такмичење у мастер програмима (настава на руском језику) за обуку о трошку федералног буџета Русије.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

Број пријављених за учешће у селекцији није ограничен, али кандидати који буду постигли највише резултате на пријемним испитима биће примљени на обуку, према предложеној квоти.

Ове године Московски државни институт за међународне односе планира да спроведе пријемне испите за стране држављане за основне програме у двије фазе. Прва ће бити одржана у мају, а друга у јуну.

Најкасније до 10. маја потребно је Представништву Републике Српске у Москви послати податке о кандидатима препорученим за учешће на конкурсу за МГИМО за мастер програме. Подаци се могу послати на мејл адресу info@office-rs.ru.

Више детаља о процедури пријема страних држављана доступно је на сајту МГИМО.

Поред тога, Московски државни институт за међународне односе нуди студирање свима на плаћеној основи у основним и додатним програмима.