latinica  ћирилица
26/03/2024 |  08:25 ⇒ 08:26 | Аутор: СРНА

У Црној Гори ограничене цијене 500 производа

У Црној Гори од данас до краја маја ограничене су марже на више од 500 производа који су од посебног значаја за живот и здравље људи.
Продавница - Фото: РТРС
ПродавницаФото: РТРС

Из Владе Црне Горе раније су саопштили да су марже у трговинама на велико и мало ограничене до 10 одсто на домаћи бијели сир, јогурт домаће производње, кромпир свјежи, млијеко са 2,8 одсто млијечне масти без чепа, цијело пиле, свињски врат без кости, бијелу рижу дуго зрно у кеси, тјестенину од бијелог брашна, смрзнути грашак и маргарин стони.

На списку је и чајна кобасица домаће производње, стијешњена шунка домаће производње, суџук домаће производње, говеђа чајна, пилеће виршле, сува свињска сланина.

Ограничење је и на туњевину у комадићима без додатака у уљу, паштете, џем од шљива, мармеладу, а на списку су и говеђи гулаш, кечап благи, пастрмка свјежа, сардине у биљном уљу, сок сируп на разблаживање, полутврди сир.

У трговинама на велико до 10 одсто, а у трговинама на мало до 15 одсто марже су ограничене на дјечији сапун чврсти, дјечије пелене, шампон за бебе, воћне кашице за бебе у теглицама, шампон за одрасле.

Ограничење се односи на на купку за одрасле, трослојни тоалет папир, детерџент за прање веша и хигијенске улошке.