latinica  ћирилица
14/10/2018 |  13:46 | Аутор: БЕТА

Нетанјаху запријетио Хамасу: Близу смо болног одговора на насиље

Израелски премијер Бењамин Нетанјаху запријетио је данас палестинском Хамасу да ће Израел покренути "другачији" одговор ако напади из појаса Газе не престану, сугеришући да би та земља могла бити пред почетком велике војне офанзиве.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

"Хамас очито није добио поруку. Ако они не прекину нападе против нас биће заустављени на други начин. Веома смо близу другој врсти активности. Ако Хамас има имало разума зауставиће ватру и насилне нереде, сада", рекао је Нетанјаху на сједници владе додавши да ће одговор Израела "бити болан, врло болан".

У петак је седам Палестинаца убијено, а око 150 је рањено израелском ватром током протеста дуж границе Израела и појаса Газе у којима је учествовало око 14.000 људи, наводе израелски медији.

Због насиља на граници министар одбране Израела Авигдор Либерман наредио је одмах да се обустави испорука горива Гази преко израелске територије. Гориво за Газу финансирао је Катар.

Палестинци су у суботу сахранили осморо својих мртвих, укључујући једну жену убијену каменицом која ју је погодила у главу док је возила аутомобил на Западној обали.

Палестинци су за напад оптужили јеврејске насељенике, а Израел је рекао да истражује тај инцидент, пренио је Асошиејтед прес.