latinica  ћирилица
18/09/2018 |  08:04 ⇒ 14:47 | Аутор: РТРС

Васић: СДС подсвјесно зна да губи изборе

Рајко Васић, политички аналитичар, у Јутарњем дневнику наше телевизије истиче да је прљава кампања која се одвија у Републици Српској очекивана, те да то није ништа чудно када је СДС у питању, јер подсвјесно знају да губе изборе.

"У овој прљавој кампањи није поштеђена ни породица кандидата, посебно кандидата на највишем нивоу - за предсједника Српске, Жељке Цвијановић. Они покушавају да скрену пажњу и са СНСД-а и са политичких тема. Покушавају да узбуркају јавност лажима које ће се проширити Републиком Српском", истиче Васић.

Према његовим ријечима, зато је и одабрана Жељка Цвијановић, јер, како каже, за Милорада Додика су потрошили све лажи и теме.

"Том човјеку све што су могли подвалити, подвалили су и лагали. Једноставно, СДС се на овај начин вратио својим коријенима, јер су они у почетку, првих предратних вишестраначких избора, користили ову технику, технику лагања, дисквалификације, прљавштине. На мети су били људи из мјешовитих бракова, чланови Савеза комуниста Југославије, официри ЈНА. Дакле, имали су читаву лепезу људи које су на овај начин покушали дисквалификовати у јавности. Сада су у бољој позицији јер постоје медији, који то брзо прошире", наводи Васић.

Он истиче да ипак у политичком смислу оваква прљава кампања може бити штета за њих, али и за Републику Српску.

"С друге стране, ово што је урадио млади одборник ПДП-а у Челинцу, то је техника Џина Шарпа, аутора упутстава за спровођење свјетских револуција. Ту постоји читав низ пописа шта треба да се ради да би се срушила власт. Ипак, то је много наивније него што је урадио СДС, који иде у прљаву свијест. Ово је политичко-воајерски покушај да се буде у центру пажње", тврди Васић, те додаје да опозиција неће имати користи од овакве политике.

Каже да је ипак тешко извући  се из прљаве кампање, те да се може рећи да је то једно "сеоско прело".

Цијели разговор погледајте у видеу.