latinica  ћирилица
27/04/2024 |  16:25 ⇒ 16:28 | Аутор: СРНА

Вулин: Одгађање гласања о резолуцији и мала и велика побједа

Сенатор Републике Српске Александар Вулин изјавио је да је одгађање гласања о резолуцији о Сребреници и мала и велика побједа.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Вулин је рекао да је то велика побједа јер се Србија, земља са шест милиона становника, супротставља комплетној ЕУ, цијелом НАТО пакту и Исламској конференцији, док је мала побједа јер, како сматра, не може бити заустављена.

Он је рекао да је одвратна иронија да Њемачка оптужује Србију послије два свјетска рата и геноцида које је починила.

- Десетине милиона људи је страдало "захваљући" Њемачкој и њеним савезницима, и они окривљују Србију за геноцид. Онда су узели Руанду, пошто је та земља преживјела стравичан геноцид који су Европљани могли да спријече, јер су Французи имали војску тамо, могли су све то да зауставе, па нису - нагласио је Вулин.

Он је истакао да је гласање о резолуцији о Сребреници гласање о Србији и о српском народу гдје год да живи.

Када је ријеч о предстојећим локалним изборима у Србији, Вулин, који је оснивач Покрета социјалиста, сматра да су то избори о будућности Србије.

- Не гласа се за комунално уређење у општини, већ за однос Србије према Републици Српској, према Косову и Метохији, за однос Србије према резолуцији о Сребреници, о будућности Србије - рекао је Вулин за ТВ Прва.

Вулин је напоменуо да се избори само зову локални, а да су циљеви јасни.