latinica  ћирилица
13/08/2018 |  11:27 ⇒ 14/08/2018 | 08:40 | Аутор: Б92

Новаков напад на Синсинати почиње у 2.30 часова

Новак Ђоковић није имао превише успјеха на Роџерс купу, али то ће му додатно појачати мотивацију на Мастерсу у Синсинатију.
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/queenstennis) -
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/queenstennis)

Српском тенисеру у трофејној сали недостаје једино овај турнир из Мастерс серије, иако је пет пута играо у финалу.

"Заиста желим да добро играм. Губити на оваквим турнирима није нешто што ме не дотиче. Заиста ме фрустрира", рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће на старту Синсинатија играти са америчким тенисером Стивом Џонсоном, 33. на АТП листи, у ноћи између понедјељка и уторка од 2.30 часова.

Иако су обојица дуго на Туру, ово ће им бити први међусобни сусрет. Џонсон је у каријери освојио четири турнира и забиљежио 144 тријумфа уз 132 пораза.

Џонсонова главна оружја у игри су сервис и форхенд. Американац на импресиван начин покрива терен, али је далеко од Ђоковићевог нивоа у завршном ударцу, док му је болна тачка бекхенд.

Бољи из овог дуела ће у другој рунди играти против Француза Адријана Манарина, 28. играча свијета који је на премијери турнира надиграо Италијана Марка Чекината послије преокрета у три сета.

Уочи почетка Синсија од наступа је одустао најбољи играч свијета ове године Рафаел Надал, који је био пројектован за потенцијалног ривала Ђоковићу у четвртфиналу.