latinica  ћирилица
27/04/2024 |  17:12 ⇒ 17:19 | Аутор: Агенције

Обрадовић води Партизан још двије године

Предсједник КК Партизан Остоја Мијаиловић и Жељко Обрадовић обратили су се јавности поводом потписа новог уговора између клуба и тренера.
Жељко Обрадовић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ) -
Жељко Обрадовић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ)

Званично је саопштено да је Обрадовић потписао нови, двогодишњи уговор са црно-бијелима.

Такође, оба саговорника су причала о буџету са којим се Партизан бори у Евролиги и АБА лиги, као и о потенцијалном тиму за наредну сезону.

Једна од битних тема свакако је и тим за наредну сезону у којој црно-бијели као и до сада имају велике амбиције.

- Имате неко искуство, као што га имам ја. Већ се појављују разноразна имена. Наговјештаји су разни, ко је интересантан Партизану. Прије неки дан сам прочитао име играча за којег никада нисам био заинтересован. И то је то. Људи ће објављивати вијести, свашта ће се појављивати. Нама су приоритет играчи који су тренутно у клубу. Неки имају уговоре за наредну сезону, некима истичу. Ми сада имамо план да прво обезбиједимо пласман у финале АБА лиге, па да видимо ко ће нам бити противник - каже Обрадовић.

- Ми стално причамо о томе шта може да се промијени у тиму. Ријетко који тим је нешто направио, а да није нешто промијенио у саставу. То се све гледа кроз резултате у току сезоне. Сада нам је најважније полуфинале против Будућности. Размишљамо о тиму за наредну сезону, али ни са ким нисмо разговарали озбиљно. Размишљамо, имамо скауте који нам дају приједлоге, ми смо љетос имали огроман број играча које смо гледали. Не памтим да сам икада гледао толики број играча. Имамо ситуације са играчима који чекају посљедњи дан и позив из НБА, па пристају и на оне двосмјерне уговоре... Постоји бренд Партизана, постоје и играчи који желе да раде са мном... Могу само да се вратим на прошло љето, сви играчи који су остали и који су отишли остварили су неупоредиво боље уговоре. То може да нам буде адут у преговорима, а играчима је вијек трајања орочен рекао је Обрадовић.

Легендарни стручњак уверава навијаче да ће Партизан и наредне сезоне имати јак тим.

- Радимо и радићемо на свему, пробаћемо да направимо најбољи могући тим који ће навијачи препознати. А, они неће да купују карте ако немамо тим који може да се такмичи најмање за Топ 8. Сви имају амбицију на почетку сезоне да игра Топ 8 или сада Топ 10. На нама је да покажемо амбицију коју имамо - закључио је Обрадовић.