latinica  ћирилица
15/07/2018 |  12:31 ⇒ 12:57 | Аутор: РТРС

Ањи Гачић из Теслића лопта дража од игре луткама

Тринаестогодишња Ања Гачић из Теслића члан је женске фудбалске репрезентације У-15 БиХ. Због талента и посвећености фудбалу многи јој већ сада предвиђају успјешну професионалну каријеру.

Ања Гачић једина је затресла мрежу репрезентације Србије, на недавно одржаном турниру у Црној Гори, и тако постигла свој први гол у дресу БиХ. Ово је тек почетак, на који је каже, изузетно поносна.

"Мој животни сан је био да играм за репрезентацију. Врло лијеп је осјећај кад дате гол, а играте за своју репрезентацију", прича Ања.

Поникла је у теслићкој Академији фудбала "Спортинг" у Бањи Врућици. На терену је једина дјевојка међу десетинама дјечака у својој генерацији. За њу то није ништа необично.

"За мене нису оштри. Оштрија сам ја за њих. Могу предриблати дјечаке, на свакој утакмици бар неког од њих издриблам и оборим", истиче Ања.

Квалитети Ање Гачић су бројни, што се показало не само у репрезентацији, већ и на разним турнирима и првенственим утакмицама, тврде тренери.

"Гдје год да смо били сви нам тренери прилазе, питају ко је дјевојчица, да ли је могуће. Ево и моје колеге се на сваком тренингу одушеве са њом. Она има толику жељу за напретком да је то невјероватно", рекао је Бојан Јелић, тренер у Академији фудбала "Спортинг", Теслић.

Захваљујући таленту и посвећености, тврде стручњаци, границе не постоје за младу фудбалерку из Теслића. Многи јој предвиђају успјешну професионалну каријеру и кажу да ће се за њено име у свијету женског фудбала тек чути.