latinica  ћирилица
15/07/2018 |  07:30 ⇒ 09:35 | Аутор: РТРС

У Београду састанак Вучића и Додика: Србија неће дозволити нове "олује" (РТРС, УЖИВО од 9.00 часова)

Предсједник Србије Александар Вучић састао се у Београду са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.
Милорад Додик и Александар Вучић (фото: Tanjug/ DRAGAN KUJUNDZIC) -
Милорад Додик и Александар Вучић (фото: Tanjug/ DRAGAN KUJUNDZIC)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је задовољство због састанака са предсједником Вучићем, који се  одржавају у континуитету.

"Наши састанци тичу се планираних пројеката. Најважнија вијест је везана за пројекте изградње, тачније градњу путева и на томе се захваљујем Вучићу", рекао је Додик.

Истакао је да је помоћ Србије Српској велика, те да готово у свим општинама у Српској се раде пројекти средствима Србије.

"Најзначајнији пројекат је  аутопут Бањалука-Београд. Напредује се на том плану. Остаје да се ријеши додирна тачка на ријеци Дрини. Увјерен сам у сигурност овог пројекта", казао је Додик.

Упознао је како наводи предсједника Вучића са атмосфетом у БиХ, посебно са причама Насера Орића. 

"Орићеве изјаве јесу узнемирујуће за наш народ, али су наше институције спремне су да се бране. Драго ми је да Вучић има јасан став везано за то да Србија неће дозволити никакве "олује", ма гдје се ми налазили", наводи Додик. 

Предсједник Србије Александар Вучић након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, рекао је да су разговарали о односима Српске и Србије, о односима у БиХ, те да је Србија у сваком погледу уз Српску.

Састанак је у згради Предсједништва Србије, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Прес можете пратити уживо на нашем програму.