latinica  ћирилица
14/07/2018 |  18:09 ⇒ 19:26 | Аутор: РТРС

Белгија преко Енглеске до трећег мјеста!

Фудбалери Белгије побиједили су Енглеску са 2:0 у мечу за треће мјесто на Свјетском првенству у Русији. Дуел поражених полуфиналиста протекао је у апсолутној доминацији "црвених ђавола" који су се брже регенерисали након пораљза од Француске, док је Енглеска остала мислима негдје у продужецима против Хрватске.
Свјетско првенство у фудбалу 2018.  (Фото: Sputnik / Vladimir Pesnya) -
Свјетско првенство у фудбалу 2018. (Фото: Sputnik / Vladimir Pesnya)

Интересантно јесте да је тако "горди албион" остао само на једној медаљи на Мундијалима, и то оној сада већ давне 1966. године, када су код куће освојили злато.

Белгијанци су боље отворили меч и већ у четвртом минуту стигли су до предности. Лукаку кроз средину шаље лопту на лијеви бок за Насера Шадлија, овај проналази Менијеа на петерцу. Каснио је да затвори центаршут Трипије и Меније је то казнио голом за 1:0.

Могао је Кејн до свог седмог поготка на шампионату у 24. минуту, али његов ударац са врха шеснаестерца одлази поред гола. Исти играч и у 55. минуту у доброј је прилици, али овај пут касни на лопту и прилика одлази у неповрат.  

Најбољу прилику Енглези за изједначење пропуштају у 70. минуту, када се Дајер извукао сам испред казненог простора, ушао унутра и пребацио лопту преко истрчалог Тиба Куртое и када се чинило да је то 1:1, Алдервирелд је доклизао и са гол линије избацио лопту.

И онда у 82. минуту Белгија долази до поготка за коначан резултат. Де Брејне је још једном врхунски процијенио тренутак када ће упослити Едена Азара, Азар је оставио Џоунса на леђима и играч Енглеске није могао да уради ништа против бржег фудбалера. Азар је ушао у казнени простор и рутински шутнуо по земљи поред Пикфорда за 2:0.

До краја Мундијала остала је још једна непознаница, ко ће бити нови шампион. Французи по трећи пут у историји, или Хрвати по први пут. Овај дуел на програму је у недјељу од 17 часова у Москви, када ћемо добити новог владара планете. Француска или Хрватска.