latinica  ћирилица
19/06/2018 |  13:48 ⇒ 22:16 | Аутор: СРНА

"О тајном плану о мигрантима знају сви, осим српских представника у Сарајеву"

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни да су за план о трајном смјештају миграната у БиХ чули сви осим српских представника у Савјету министара.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"О томе причају сви и сви су то чули и сви знају само нису чули наши представници у Савјету министара. Српски представници у Сарајеву ће радити оно што им буде наређено и они немају легитимитет у српском народу од кога стално крију информације", нагласио је Стевандић.

Коментаришући писање београдског листа "Данас", који је објавио мапу према којој би само у већим градовима у Српској било смјештено 11.000 миграната, Стевандић је навео да је неспорно да се БиХ налази у обручу земаља које неће дозволити већи прилив миграната.

"У Сарајеву се прича да је и Мањача мјесто за смјештај миграната, али и Приједор и још неке пограничке општине у Српској", рекао је Стевандић.

Према његовим ријечима, вјероватно је план да се ти мигранти трајно смјесте у БиХ, односно да БиХ буде неки велики логор или мигранстки центар.

Стевандић је истакао да народ у Српској не може имати повјерење у српске представнике у Сарајеву, јер су показали да могу неугодно да га изненаде.

"Ми морамо да се залажемо да институције Републике Српске имају ауторитет и да представљају народ, а не да слушају наређења као што то раде српски представници у Савјету министара", додао је Стевандић.

Београдски лист "Данас" објавио је да се у БиХ појавила мапа са уцртаним бројкама за размјештај миграната према којој би само у већим градовима Републике Српске било смјештено 11.000 миграната, а у Федерацији /ФБиХ/ око 23.000.

Према мапи, у Бањалуци је планиран смјештај 1.500 миграната, у Градишци 1.500, Бијељини 2.500, Зворнику 2.000, Вишеграду 1.000 и у Требињу 2.500 миграната.

Према овој мапи, у ФБиХ, односно у Сарајеву, Травнику, Стоцу, Чапљини, Љубушком, Грудама, Широком Бријегу, Ливну, Босанском Грахову, Бихаћу, Цазину и Великој Кладуши планиран је смјештај око 23.000 миграната, пише лист "Данас".