latinica  ћирилица
17/06/2018 |  10:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Притворени таксиста у Москви: За воланом сам био 20 сати

Таксиста који је у суботу улетио на тротоар и повриједио осморо људи у центру Москве, недалеко од Црвеног трга, рекао је полицији да је за воланом био 20 сати и да је само желио да оде кући и спава.
Инцидент у Москви  (Фото: Printscreen/Twitter/@gucodd) -
Инцидент у Москви (Фото: Printscreen/Twitter/@gucodd)

Тас преноси да је московска полиција објавила видео-снимак саслушања притвореног таксисте, против којег је покренута истрага, на којем га полицајац пита колико сати је био за воланом прије него што је улетио међу људе у Москви.

"Да будем искрен, 20 сати", одговорио је таксиста и додао да је прије те смјене имао истоветну, а између њих само једну паузу од два или три сата.

Таксиста је рекао да је хтио да пропусти пјешаке да пређу улицу и грешком умјесто кочнице притиснуо педалу гаса.

На питање зашто је покушао да побјегне са мјеста несреће, рекао је да се уплашио. "Плашио сам се. Тамо је било много људи. Мислио сам да ће ме убити", навео је таксиста.

Навео је да је до његовог дома остало да вози још само око 100 метара. "Желио сам да одем кући и спавам", рекао је човјек који се вожњом таксија у Москви бави тек око мјесец дана.

Извори су агенцији Тас рекли да је таксиста из Киргизије, да у Русији борави легално и да има сву неопходну документацију за рад.

Агенција Интерфакс је навела да је таксиста заспао током вожње и случајно притиснуо гас.

Претходно су извори из руког Министарства унутрашњих послова навели да је прелиминарни узорак несреће губитак контроле над возилом.

Нико од повријеђених није у критичном стању, а само је једна жена задобила теже повреде.

Тас наводи да су међу повријеђенима двије Мексиканке, Украјинка и двојица Руса и један Украјинац.