latinica  ћирилица
15/06/2018 |  10:21 ⇒ 10:40 | Аутор: СРНА

Новоградски хор "Уна" освојио двије значајне награде

Мјешовити хор "Уна" из Новог Града ове године је освојио два значајна признања - златну плакету на Међународном такмичењу хорова "Златна липа Тухља" у Хрватској и награду публике на Међународном фестивалу хорова "Златна вила" у Приједору.
Хор Уна Нови Град - Фото: СРНА
Хор Уна Нови ГрадФото: СРНА

Диригент Горан Вулета каже да су ово најзначајнији резултати новоградског хора до сада.

- Хор "Уна" је у Тухељу имао веома захтјеван програм, што су препознали и жири и публика. Освојили смо другу по вриједности златну плакету. Ријеч је о фестивалу чија је организација на завидном нивоу и на којем смо учествовали трећи пут - рекао је Вулета.

Према његовим ријечима, у врло јакој конкуренцији 27 хорова и вокалних састава са око 850 пјевача из Хрватске, Словеније и БиХ, новоградски хор је освојио златну плакету и са освојених 95 бодова заузео високо друго мјесто у укупном поретку.

- Хор се у мају такмичио у Приједору на Фестивалу "Златна вила", гдје смо постигли значајан резултат. Освојили смо награду публике која је, уз гран при, највреднија награда фестивала - каже Вулета.

Он сматра да је новоградски хор спреман и за такмичења у земљама ван региона - Мађарској и Пољској гдје се одржавају престижни фестивали хорова.

Мјешовити хор "Уна" основан је у фебруару 2008. године и има 40 чланова.