latinica  ћирилица
22/05/2018 |  15:45 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Анкетни одбор - изјаве дали Кострешевић и Ћулум

Отац трагично страдалог Давида Драгичевића, Давор, Окружном тужилаштву Бањалука предао је још 200 кривичних пријава против Н.Н. лица за тешко убиство његовог сина, које су потписали грађани окупљени у групу "Правда за Давида".

Пред Анкетним одбором, који је формирала Народна скупштина ради сагледавања чињеница у вези са истрагом смрти Давида Драгичевића, на питања је одговарао начелник Управе криминалистичке полиције Републике Српске, Синиша Кострешевић и директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум.

Из НСРС је саопштено да је Кострешевић одговарао на питања чланова Одбора о радњама које је Управа криминалистичке полиције Републике Српске предузела од дана када је преузела овај предмет- 19. априла ове године, док је Ћулум одговарао на питања чланова Одбора о дјеловању полиције у овом предмету.

Кострешевић је рекао да Управа криминалистичке полиције ради на отклањању свих спорних ситуација и да на њега нико није вршио притисак. Није могао да потврди да ли је покојни Давид боравио у кући коју је, наводно опљачкао, али је рекао да је вјештак из Словније рекао да је вјероватноћа за то око 80 одсто.

Кострешевић је рекао и да није утврђено ко је покојном Давиду нанио заживотне повреде и да се не може искључити да је ријеч о убиству.

Ћулум је изјавио да одговорно тврди да је полиција испоштовала све наредбе тужиоца и сваку наредбу и радњу спровели до краја.

Он је рекао да су Тужилаштву поднијели извјештај 28. марта, да у извјештају пише да је Давид Драгичевић страдао на непознат и неутврђен начин.

На претходној сједници, одржаној 18. маја, изјаве су дали директор Завода за судску медицину Републике Српске Жељко Каран и начелник Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Дарко Илић.

Сљедећа- пета сједница Одбора биће одржана у петак- 25. маја, када ће изјаве дати министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, тужилац Окружног тужилаштва Бањалука Далибор Врећо и главни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука Желимир Лепир.