latinica  ћирилица
27/04/2024 |  11:49 ⇒ 11:55 | Аутор: РТРС

Аулић: Патетичан покушај Тривићеве да резолуцију о Сребреници злоупотријеби у дневнополитичке сврхе

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Саша Аулић истакао је да је Србија озбиљна земља, за разлику од БиХ која почива на манипулацијама и злоупотребама о којима Јелена Тривић или глуми или заиста не зна ништа.
Саша Аулић - Фото: РТРС
Саша АулићФото: РТРС

Реагујући на изјаву Тривићеве да је одгађање гласања о резолуцији о Сребреници резултат напора предсједника Србије Александра Вучића, а да српски члан Предсједништва није имала никаквих дипломатских активности, Аулић је рекао да једино што је истинито у њеној изјави је то да предсједник Вучић улаже надљудске напоре, са циљем спречавања нелегално предложене резолуције о Сребеници у УН.

- Очигледно је да ни о чему другом у погледу резолуције нема појма, нити је показала било какво интересовање за ову тему. Да је тако, говори и њен патетични покушај да је искористи у дневнополитичке сврхе - нагласио је Аулић.

Иначе, додао је он, ни за Бањалуку још није понудила визију, иако је истакла кандидатуру за градоначелника.

- Иако је за јавност можда тако и боље, бројна су питања на која као кандидат и предсједница некакве странке није понудила мишљење и став - истакао је Аулић, који је и члан Главног одбора СНСД-а.

Аулић је рекао да се у сваком случају нада да се Тривићева само, након побједе Николе Шобота, неће опет самопрогласити за градоначелницу Бањалуке.