latinica  ћирилица
18/04/2018 |  07:36 ⇒ 13:56 | Аутор: РТРС

Делегација Скупштине АП Војводине у Бањалуци

Делегација Скупштине Аутономне Покрајине Војводине, коју предводи генерални секретар Никола Бањац, од данас борави у дводневној посјети Народној скупштини Републике Српске.

Ријеч је о узвратној посјети, након што је у новембру прошле године у Новом Саду потписан Меморандум о сарадњи служби Скупштине АП Војводине и Народне скупштине Републике Српске, саопштено је из НСРС.

Протоколом посјете предвиђено је да делегацији Скупштине АП Војводине буде презентован рад Службе Народне скупштине Републике Српске и уручивање стратешких и других докумената о развоју ове службе.

У ранијим посјетама било је ријечи о унапређењу сарадње између Републике Српске и Аутономне Покрајине Војводине у областима привреде, науке, образовања и културе али и о могућностима заједничког наступа Српске и Војводине у коришћењу средстава из претприступних фондова Европске уније.

Сарадња Републике Српске и Војводине је посебно интензивирана од 2011. године када је и потписан Споразум о сарадњи између Скупштине АП Војводине и Народне скупштине Републике Српске.