latinica  ћирилица
15/03/2018 |  20:23 | Аутор: РТРС

Суперлигаши стали уз ФСС

Клубови чланови Супер и Прве лиге већином су на скупштини Заједнице дали пуну подршку ФСС и предсједнику те организације Славиши Кокези.

Заједница клубова Супер и Прве лиге Србије је послије сједнице Скупштине објавила да се нико није изјаснио против, а да су само Црвена звезда и Партизан били уздржани.

"Једногласно је изведен закључак да је потребно да се сви клубови уздрже од јавног изношења ставова који могу нарушити интегритет такмичења, као и да сви клубови дају свој пуни допринос смиривању беспотребних тензија и нормализацији односа међу клубовима у циљу несметаног одвијања такмичења", наводи се у саопштењу.

Сједницом је предсједавао Драгомир Лазовић, а присутни су између осталих били Кокеза, генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић, предсједник Судијске комисије Милан Караџић и члан Извршног одбора задужен за регуларност такмичења Драгиша Бинић.

Централна тема сједнице била је актуелна ситуација у Супер лиги Србије, о чему је, како се наводи у саопштењу, "вођена исцрпна дискусија" у којој су учествовали представници 29 клубова.

Чланови Скупштине су, такође, водили "веома конструктивну расправу" у вези преговора о новом уговору о продаји телевизијских права и већој комерцијализацији капацитета Супер лиге и Прве лиге Србије.

Извор: Б92