latinica  ћирилица
27/04/2024 |  07:28 ⇒ 07:31 | Аутор: РТС

Халибуртон донио побједу Индијани против Милвокија (ВИДЕО)

Кошаркаши Индијана Пејсерса побиједили су Милвоки Баксе након продужетка резултатом 121:118 у трећем мечу прве рунде НБА плеј-офа.
Тајриз Халибуртон (Фото: EPA/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT) -
Тајриз Халибуртон (Фото: EPA/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT)

Након пораза у првом мечу, Индијана је одиграла двије веома добре утакмице у којима је успкела да дође до побједе и боље позиције пред наставак серије.

Веома узбудљив дуел одигран је у Индијанаполису гдје је домаћа екипа одличном тимском кошарком покварила сјајну партију Криса Мидлтона.

Бакси су и овај сусрет одиграли без најбољег играча екипе Јаниса Адетокумба који се још увијек није опоравио од повреде и питање је да ли ће бити у стању да помогне својој екипи до краја серије.

Индијана је након доброг отварања утакмице имала предност током већег дијела меча, али се Бакси предвођени Мидлтоном нису предавали и успјели су да сустигну предност ривала у посљедњој деоници.

Имали су домаћи три поена предности на шест секунди до краја, али је Мидлтон погодио тешку тројку и одвео меч у продужетак.

Тамо је некадашњи амерички репрезентативац погодио још једну тројку за изједначење на шест секунди пре краја, али је Тајриз Халибуртон флоутером уз фаул у наредном нападу донио побједу Индијани.

Мидлтон је меч завршио са 42 поена и десет скокова, док је Демијан Лилард убацио 28 поена.

Са друге стране, Халибуртон је остварио трипл-дабл са 18 поена, десет скокова и 16 асистенција, док је најефикаснији у редовима Пејсерса био Мајлс Тарнер са 29 поена.

Наредни меч игра се у ноћи између недјеље и понедјељка са почетком у 1.00 по средњоевропском времену.