latinica  ћирилица
15/03/2018 |  18:54 | Аутор: РТРС

Ивковић: Тренирао сам и Рађу, Кукоча, Дивца, али Лука Дончић...

Легендарни кошаркашки тренер Душан Ивковић рекао је да би Лука Дончић био његов први избор уколико би поново градио тим.

“Мислим да је одговор јасан јер у Евролиги имамо једног од најталентованијих играча и који прави велику разлику. Срећан је сваки тренер који га има у тиму. Тренирао сам многа велика имена, а ако бих Луку Дончића поредио са Петровићем, Рађом, Кукочем, Дивцем, Даниловићем, Ђорђевићем, мислим да ниједан од њих није играо са том зрелошћу, у годинама у којим је сада Дончић“, рекао је Ивковић и објаснио због чега тако мисли:

"Једноставно је јер је креација најљепши дио кошарке, а он може да креира и за себе и за друге. Такође је сјајан у скоку, може да игра добру одбрану. Зато бих, без сумње, њега бирао за играча око којег бих стварао тим", рекао је легенда српске кошарке за сајт Евролиге.

Ивковић сматра да је Жалгирис један од најпријатнијих изненађења овог такмичења, а Барселона најнепријатније.

"У овом тренутку имам два изненађења у овој сезони такмичења. Жалгирис је најзанимљивији, имају контролисани стил игре. У овом тренутку је јасно да европска кошарка добија још једно велико име Жалгирис и великог тренера Сарунаса Јасикевичијуса. За мене, најнепријатнија је Барселона. У животу морамо да учимо из наших грешака, а они то нису успјели. Александар Везенкова је прошле године показао прави талентат, али сада га нема нигдје. Постоји неки проблем, али се надам да ће легендарни тренер Пешић, довести у ред овај тим", закључио је Дуда Ивковић.

Извор: Б92