latinica  ћирилица
15/03/2018 |  11:57 | Аутор: СРНА

Маринковић увјерен да ће Влада стати у заштиту радника Фабрике дувана

Предсједник Синдикалне организације Фабрике дувана Бањалука Мирослав Маринковић рекао је да је увјерен да ће Влада Републике Српске у складу са раније потписаним Меморандумом са власником фабрике "Булгартабаком" стати у заштиту радника овог предузећа.
Фабрика дувана Бања Лука - Фото: РТРС
Фабрика дувана Бања ЛукаФото: РТРС

"Увјерени смо да ће представници Владе Републике Српске на састанку који би сутра требало да се одржи у згради Владе у Бањалуци са власником фабрике и синдикатима настојати да дођу до најприхватљивијег рјешења у корист радника и наставка производње у овој фабрици", рекао је Маринковић Срни.

Маринковић је закључио да је за раднике неприхватљива опција гашења фабрике, коју је раније најављивао власник "Булгартабак".

Он је рекао да би овај састанак требало да буде одржан сутра у 9.00 часова.

У Бањалуци је 27. фебруара одржан састанак представника Владе Републике Српске, компаније "Булгартабак", Савеза синдиката Републике Српске и Синдиката Фабрике дувана Бањалука у вези рјешавања проблема у овој фабрици, након најаве власника о могућности гашења фабрике.

Влада Републике Српске потписала је 9. априла 2013. године Меморандум о разумијевању са компанијом "Булгартабак".

Потписаним меморандумом "Булгартабак" се обавезује да ће у наредне три године задржати постојећи број радника, инвестирати у модернизацију фабрике и почети са радом препознатљивих брендова.