latinica  ћирилица
15/03/2018 |  11:49 ⇒ 22:34 | Аутор: РТРС

ЛЕ: Арсенал - Милан

Вечерас ће бити познати и учесници четвртфинала Лиге Европе. У току су реванш утакмице осмине финала.
Лига Европе: Арсенал-Милан (Илустрација: РТРС) -
Лига Европе: Арсенал-Милан (Илустрација: РТРС)

Најзанимљивији сусрет свакако је дуел Арсенала и Милана у Лондону. Први дуел, прије седам дана  у Милану, "тобџије" су ријешиле у своју корист. Било је 2:0 за изабранике Арсена Венгера. Иако су на прагу пласмана међу осам екипа, у Арсеналу сматрају да још није све готово, јер је Милан екипа са добрим играчима, и прије свега са великом традицијом.

"Они су квалитетан тим и то смо видјели у првој утакмици. Била је то доста тврда утакмица коју смо добили са 2:0. Веома су незгодна екипа са новим тренером. Способни су да много трче и морамо остати фокусирани до краја. Овај резултат морамо занемарити", рекао је фудбалер Арсенала Арон Ремзи.

Наравно, "росонери", иако су поражени на свом терену, у Лондон су стигли са жељом да се реванширају за тај пораз. Знају да неће бити лако, али су оптимисти.

"Увјерени смо да можемо много више него што смо то урадили прошле недјеље против Арсенала. У првом полувремену нисмо имали прави приступ. Утакмицу нисмо добро почели. Надам се да ће у овој утакмци бити много боље. Морамо то покушати због тога што смо клуб са великом традицијом", истакао је тренер Милана Ђенаро Гатузо

Атлетико протутњао кроз Москву

Мадридски Атлетико први је четвртфиналиста Лиге Европе, након што је славио у Москви против домаће Локомотиве 5:1. Први меч у Мадриду "Јорганџије" су ријешиле такође у своју корист - 3:0.

Иако је у Москву стигао са три гола предности, Атлетико није калкулисао против Локомотиве. Епилог, пет голова у мрежи домаћина.

Стријелци за Атлетико били су Кореа у 16, Нигез у 47, Торес у 65. и 70, и Гризман у 85. минуту. Једини погодак за домаћу екипу постигао је Пољак Мациеј Рибус у 20. минуту.

Лацио славио у Кијеву

Лацио је у Кијеву успио да се извуче из непријатне ситуације са којом је дошао на реванш са Динамом и ремија 2:2 у првом мечу.

Римски клуб је славио 2:0, головима Лукаса Леиве и Стефана де Фраја.

Олимпик Марсеј је показао да је бољи од Атлетик Билбаа, другом побједом у међусобном дуелу. Французи су водили 2:0,

Ињаки Вилијамс смањио, да би два минута касније Адуриз добио црвени картон и угасио посљедњу наду.

Пласман у четвртфинале изборио је и Лајпциг, ремијем против Зенита у Санкт Петерсбургу.