latinica  ћирилица
26/02/2018 |  16:46 ⇒ 18:25 | Аутор: РТРС

Крупа на Уни- Обилан снијег донио невоље (ВИДЕО)

На подручју приједорске регије и даље је најтеже у Крупи на Уни. Локалним путевима се тешко саобраћа због снијега који константно пада, а његова висина је достигла један метар.
Крупа на Уни - снијег - Фото: РТРС
Крупа на Уни - снијегФото: РТРС

Радници који путују ослобођени су посла, док су ђаци на принудном распусту до четвртка. И на подручју општине Нови Град, до петка, неће радити двије школе.

Снијег и ниске температуре отежали су живот становницима Крупе на Уни. Већ данима је отежана путна комуникација, а од јуче имају помоћ приједорског шумског газдинства.

Крупљани кажу да им је путеве рашчишћавала грталица Шумског газдинства Приједор, јер је висок снијег и нека домаћинства одсјечана од општине.

Међутим, ни ове машине не могу да очисте велике количине снијега, и стање се у Крупи на Уни из часа у час погоршава, због чега је општинско руководство затражило помоћ.

Начелник Крупе на Уни Младен Кљајић каже да су затражили помоћ од Републичке цивилне заштите и Града Приједора, јер се очекује даљње погоршање времена са јачим вјетром који може додатно отежати ситуацију у којој се налази становништво.

У Крупи на Уни, до четвртка, ђаци основци су на принудном распусту, а радници који путују, ослобођени су посла.

И у Приједору због хладноће настоје олакшати грађанима стање. В.д. директора Топлане Зоран Кнежевић навео је да котловница на дрвну био-масу несметано ради, али је пројектована да трајно грије до спољне температуре од минус седам степени Целзијусових. Испод те температуре предвиђено је да се укључи котловница на мазут да би био одржан квалитет и континуитет гријања.

- То ћемо урадити вечерас како бисмо нашим потрошачима обезбиједили квалитетно гријање- каже Кнежевић, и додаје, да ће наредних дана, док траје хладно вријеме, радити обје котловнице.

Ниске температуре неће утицати на снабдијевање водом, међутим може доћи до смрзавања инсталација и водомјера.

Азра Боровчанин, извршни директор за техничке послове Водовода Приједор, позвала је грађане и заједнице етажних власника да благовремено заштите унутрашње инсталације и водомјере, а најбоље неким термоизалационим материјалом или стиропором.

На подручју Новог Града, због лоших временских услова, до петка је прекинута настава у Основној школи "Драган Вујановић" у Сводни и "Бранко Ћопић" у Доњим Агићима.