latinica  ћирилица
26/02/2018 |  16:11 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Брнабићева упознала Чакрабартија о резултатима економских реформи

Премијер Србије Ана Брнабић, која учествује на Инвестиционом самиту западног Балкана у Лондону, упознала је данас предсједника Европске банке за обнову и развој Суму Чакрабартија са најважнијим макроекономским показатељима и резултатима економских реформи у Србији.
Београд:Брнабић - Чакрабарти - Фото: СРНА
Београд:Брнабић - ЧакрабартиФото: СРНА

Брнабићева и Чакрабарти разговарали су о активностима и мјерама које Влада Србије спроводи на повећању запослености.

"Србија даје посебан значај развоју малих и средњих предузећа јер су они носиоци економског развоја", рекла је Брнабићева, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима.

Она је истакла да је ове године за мјере, чији је циљ повећање запослености младих, из буџета Србије укупно издвојено 3,6 милијарди динара /око 30 милиона евра/.

Брнабићева је истакла да на сличним пројектима Србија сарађује и са међународним организацијама, као што је Организација УН за индустријски развој, на пројекту запошљавања младих жена и развоју предузетништва.

"Србија је посвећена наставку реформи у јавном сектору с циљем стварања што бољег економског окружења и привлачења нових инвестиција", нагласила је Брнабићева.

Она је подсјетила на позитивне оцјене и прогнозе Међународног монетарног фонда након успјешно завршене седме ревизије трогодишњег аранжмана из предострожности, што је добар сигнал за инвеститоре.

Брнабићева је захвалила за досадашњи ангажман ЕБРД у Србији и значају ове међународне финансијске установе за укупан развој западног Балкана.

Од 2001. године Србија је са ЕБРД-ом закључила уговоре о кредитима од 1,4 милијарде евра.

Кредити ЕБРД се користе углавном за финансирање инфраструктурних пројеката, наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА