latinica  ћирилица
26/02/2018 |  13:03 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Атлетичарима "Гласинца" 18 медаља на првенству БиХ у Зеници

Соколачки атлетски клуб "Гласинац" освојио је на Појединачном првенству БиХ за све категорије у Зеници 10 златних, једну сребрну и седам бронзаних медаља и био најуспјешнији.
Атлетика (илустрација) -
Атлетика (илустрација)

Тренер "Гласинца" Неђо Ђуровић рекао је Срни да је најуспјешнија атлетичарка у категорији сениорки прошлог викенда у Зеници била Младена Петрушић која је за соколачки клуб освојила три златне медаље и побиједила у дисциплинама скок у даљ /5,51 метар/, троскок /10,63 метра/ и у трци 60 метара препоне /9,44/.

Он је истакао да је Ања Чолаковић на овом првенству била најбоља у категорији млађих јуниорки, са освојене три златне медаље у дисциплинама 60 метара препоне /9,81/, 60 метара /8,51/ и троскоку /11,38 метара/.

Михајло Мемедовић био је најбољи у категорији старији пионири /дјечаци/.

"Мемедовић је освојио четири златне медаље и оборио рекорд БиХ у скоку у даљ резултатом 5,95 метара за старије пионире, те освојио златне медаље у троскоку /12,21 метар/, на 60 метара препоне /9,33/ и на 60 метара /7,78/, а његов млађи брат Марко Мемедовић, освојио је сребрну медаљу у дисциплини скок у даљ /3,63/ у категорији цицибана", нагласио је Ђуровић.

Он је најавио да ће чланови "Гласинца" Младена Петрушић, Сара Лучић, Алаксандар Лучић и Михајло Мемедовић наредног викенда, 3. и 4. марта, учествовати на дворанском првенству Србије у петобоју у Београду, које је уједно и првентво БиХ, због недостатка дворане за оваква спортска такмичења.

Према његовим ријечима, од Петрушићеве се очекује, не само медаља са овог првенства, него и постизање рекорда, уколико буде наставила са резултатима које је постигла на посљедњих неколико такмичења.

"Освојили смо укупно 18 медаља на Појединачном првенству БиХ за све категорије, и то је најбољи резултат нашег клуба у посљедњих 10 и више година, што је резултат упорног рада и добрих припрема свих наших атлетичара", поручио је кратко Ђуровић.

Ања Чолаковић, која је на овом првенству била најбоља у категорији млађих јуниорки, рекла је за Срну да се атлетиком бави седам година и да се овим медаљама посебно радије, јер је, упркос повреди, била најбоља у својој категорији, као и прошле године на истом првенству у Зеници.

Према подацима из Атлетског клуба "Гласинац", на овом првенству три бронзане медаље освојила је Сара Лучић у дисциплинама 60 метара препоне /10,49/, скок у даљ /4,91 метар/ и у троскоку /9,69 метара/ у категорји старије јуниорке.

Двије бронзане медаље добио је Александар Лучић у дисциплинама сок у даљ /5,94 метра/ и троскок /10,80 метара/ у категорији сениори.

Бронзане медаље освојили су и Кристина Реновица у дисциплини 60 метара препоне у катерогији цицибан и Аница Бартула у дисциплини 60 метара у категорији старије јуниорке.

У "Гласинцу" сматрају да су добар утисак на овом првенству оставили и млађи јуниори Тијана Зекић и Бориша Цвијетић, којима су остали без медаља за неколико стотинки.

Извор: СРНА