latinica  ћирилица
26/02/2018 |  11:21 ⇒ 11:24 | Аутор: РТРС

Сандић: Сви путни правци проходни

Сви путни правци на подручју града Бањалука су проходни, а зимске службе за одржавање путева ове године раде квалитетно свој посао, изјавио је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

Сандић је навео да све линије јавног градског и приградског саобраћаја функционишу без проблема.

"Постоје додатни захтјеви мјештана за ванредним чишћењем путних праваца који нису у програму рада зимске службе. И ту смо дјеловали с обзиром да је на висинским предјелима Стричића, Павића и Вилуса висина снијега премашила 70 центиметара", рекао је Сандић данас новинарима у Бањалуци.

Он је појаснио да је по налогу градоначелника Бањалуке Игора Радојичића одобрено чишћење око 20 километара путних праваца у Стричићима и пет километара путних праваца у Бронзаном Мајдану.

Сандић је рекао да је, с обзиром на вријеме које се најављује наредних дана и веома ниске температуре, Град Бањалука обезбиједио довољне количине соли и абразивног материјала које ће извођачи радова наредних дана посипати, те додао да не очекује веће проблеме на путевима.

Он је навео да је ове године у граду Бањалука предвиђена изградња три кружне раскрснице - према Борику два, у Алеји Светог Саве и изнад Полицијске управе Бањалука.

"За два и по мјесеца очекујемо да уведемо извођача у радове на први кружни ток у Алеји Светог Саве", истакао је Сандић.

Руководилац зимске службе у бањалучком предузећу "Чистоћа" Милан Плавшић рекао је Срни да су сви путни правци у Граду Бањалука које одржава ово предузеће очишћени од снијега и да се на њима саобраћај одвија нормално.

Он је рекао да "Чистоћа" одржава центар града и насеље Лазарево.

На подручју града Бањалука укупно шест предузећа чисти и одржава путеве.

Извор: СРНА