latinica  ћирилица
25/04/2024 |  14:59 ⇒ 16:05 | Аутор: РТРС

У петак претежно облачно са слабим пљусковима

 У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује умјерено до претежно облачно вријеме, уз могуће слабе локалне пљускове.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Јутро ће бити претежно ведро уз малу до умјерену облачност, а око ријека и по котлинама са пролазном маглом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће мало топлије уз сунчане периоде и услиједиће постепено наблачење од југа и запада које ће донијети кишу углавном на југу и западу. Током послијеподнева краткотрајна киша могућа је и понегдје на сјеверу.

Јутарња температура ваздуха износиће од два до седам, у вишим крајевима од минус два, а дневна од 15 до 22, у вишим предјелима од 10 степени Целзијусових.

Дуваће слаб вјетар, већином јужног, а на сјеверу сјеверног и сјевероисточног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У Републици Српској и ФБиХ данас је било умјерено до претежно облачно.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница минус два степена, Хан Пијесак и Чемерно шест, Кнежево осам, Калиновик девет, Сребреница, Соколац, Бихаћ и Ливно 10, Гацко и Мркоњић Град 11, Шипово, Зворник, Рибник и Србац 11, Тузла 12, Градачац 13, Бањалука, Бијељина, Добој, Нови Град, Бугојно, Сански Мост и Сарајево 14, Приједор, Билећа и Неум 15, Требиње, Фоча, Широки Бријег и Зеница 16, Рудо 17, Вишеград 18, Мостар 19 степени Целзијусових.