latinica  ћирилица
26/02/2018 |  07:56 ⇒ 08:00 | Аутор: РТРС

Аврамовић спријечио сензацију у Бечу! (ВИДЕО)

Кошаркаши Србије једва су побиједили Аустрију 82:81 у Бечу, у четвртом колу Групе Г прве рунде квалификација за Свјетско првенство 2019.
Квалификације за СП: Аустрија - Србија - Фото: sportskacentrala.com
Квалификације за СП: Аустрија - СрбијаФото: sportskacentrala.com

Јунак "Орлова" био је млади плејмејкер Варезеа Алекса Аврамовић који је 22 секунде прије краја погодио тројку у већ прежаљеном нападу, након чега Рашид Махалбашић не успијева да донесе домаћину сензационалну побједу у посљедњим тренуцима сусрета.

Мучили су се играчи Александра Ђорђевића у Бечу, играли са доста осцилација, преокренули -12 с почетка трећег квартала и стигли -6 у посљедња два и по минута за трећу побједу којом су обезбиједили други круг квалификација.

Најефикаснији у српском тиму био је Стефан Јеловац са 21 поеном, 16 је додао Мирослав Радуљица, од чега је 11 убацио у првом кварталу, али је послије ушао у проблеме са личним грешкама.

Стефан Бирчевић је додао 15, са двије тројке и одличном одбраном је био кључни фактор серије 11:0 за преокрет у трећем периоду, а потом је погодио тројку и на 75:81 што се испоставило за кључно у коначном преокрету.

Двоцифрен учинак имао је и јунак Аврамовић, који је био и најбољи асистент Србије са пет проигравања. Аустрију је предводио снажни центар Махалбашић са 22 поена, девет скокова и три асистенције, али је и шест пута изгубио лопту.

Двоцифрен учинак имали су још Мурати и Радош са по десет, а доста проблема "Орловима" су са по девет направили Дувије и капитен Шрајнер који је имао и седам проигравања.

У другом мечу групе Нијемци су у недјељу побиједили у Грузији 87:77 и четвртом побједом такође обезбиједили другу фазу такмичења. СП 2019. одржаће се у Кини.

Александар Ђорђевић није могао да буде у потпуности задовољан након побједе над Аустријом, али је тријумф посветио навијачима Србије који су у великом броју испунили халу у Швехату.

– Прво, велико хвала људима који су дошли да нас бодре. Атмосфера је била сјајна и изузетно ми је драго због њих, што смо на крају дошли до ове тешке побједе, они су то заслужили. Кошарка је таква игра, ми смо такмичари и никада се не предајемо, вјеровали смо у себе до самог краја и успјели да побиједимо. Нисмо играли добро, нарочито у одбрани. Аустријски тим је био спремнији на нашу игру него ми на њихову. Поносан сам на играче што се нису предавали, али никако нисам задовољан начином на који су ушли у меч. Не кажем да смо потцијенили тим Аустрије, али оно што сам видио у свлачионици пред утакмицу, није приступ који се очекује од репрезентативаца Србије пред овако важан меч. Можда су неки играчи били уљуљкани похвалама које сам изрекао о њима, али то није довољно. Сваки играч мора да се доказује против сваког противника и то је једини исправан приступ свакој утакмици у овим квалификацијама, рекао је Ђорђевић на конференцији за медије послије меча.

Извор: Б92/Спортска централа