latinica  ћирилица
22/02/2018 |  09:10 ⇒ 12:57 | Аутор: РТРС

Влада Српске о сарадњи са Доњом Шлеском и реконструкцији путева

Влада Републике Српске требало би данас да разматра информацију о успостављању сарадње са Доњом Шлеском /Пољска/, те информацију о пројекту рехабилитације магистралних и регионалних путева и реконструкцији путних објеката.
Сједница Владе РС - Фото: РТРС
Сједница Владе РСФото: РТРС

На предложеном дневном реду сједнице је и информација о сарадњи Министарства здравља и социјалне заштите са Привредном комором Италија-БиХ, те информација о успостављању Интероперабилног информационог система кроз Пројекат унапређења инвестиционог окружења и институционалног јачања.

Министри би требало да разматрају и информацију о дознаци укупно одобрених средстава на рачун лицима из Републике Српске која се налазе у притвору при Хашком трибуналу.

Влада би дтребало да разматра и Програм рада Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа са финансијским планом за ову годину, приједлог одлуке о проглашењу заштићеног станишта "Громижељ", те приједлог одлуке о оснивању Јавне установе Национални парк "Дрина" Сребреница.

На дневном реду је и разматрање приједлога одлуке о 12. емисији обвезница Републике Српске за измирење обавеза по основу материјалне и нематеријалне штете настале у периоду ратних дејстава од 20. маја 1992. до 19. јуна 1996. године.

Извор: СРНА