latinica  ћирилица
22/02/2018 |  08:04 ⇒ 11:12 | Аутор: РТРС

Бачена бомба на Амбасаду САД у Подгорици (ФОТО/ВИДЕО)

На Амбасаду САД у Подгорици око поноћи бачена је бомба, а једна особа је погинула.
Америчка амбасада у Подгорици (фото:Savo Prelević) -
Америчка амбасада у Подгорици (фото:Savo Prelević)

Портпарол Амбасаде САД Џеф Адлер потврдио је да се догодио напад на Амбасаду и да службеници раде са полицијом на идентификовавњу нападача.

"Амбасада обавља интерну процедуру да би утврдила безбједност свог особља", навео је Адлер.

Из Владе Црне Горе је наведено да је пола сата послије поноћи испред објекта Амбасаде САД "једно лице извршило самоубиство експлозивном направом".

"Непосредно прије самоубиства лице је са раскрснице код Спортског центра убацило у круг Амбасаде САД експлозивну направу. Највјероватније је ријеч о ручној бомби са кашиком. У току су увиђај и идентификација", навели су из Владе Црне Горе на "Твитеру".

Подсекретар Стејт департмента Стив Голдстин рекао је да су очевици видјели човјека да баца објекат преко зида Амбасаде, преноси "Њујорк тајмс". Наводи се да нико у Амбасади није повријеђен.

Голдстин је рекао и да не зна шта је мотив напада, нити да ли је ријеч о намјерном самоубилачком нападу.

Он је додао да зграда Амбасаде није оштећена у нападу, те да су безбједносни званичници Амбасаде претражили терен и да нису нађене друге експлозивне направе.

Амбасада је на сајту саопштила да постоји активна безбједносна ситуација и америчким држављанима је савјетовано да избјегавају Амбасаду до новог обавјештења.

Извор: Агенције