latinica  ћирилица
16/01/2018 |  16:05 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Теслић: Због кружног тока остао без куће! (ВИДЕО)

Саграђен прије четири године, кружни ток у Теслићу оставио је иза себе неријешене имовинске односе, тврди Анђелко Цвијић, који је због градње раскрснице остао и без куће и обештећења, па је правду морао да потражи на суду.
Теслић - кружни ток - Фото: РТРС
Теслић - кружни токФото: РТРС

Због градње раскрснице кружног тока Цвијић каже да годинама трпи штету. Да би се кружни ток саградио он је кућу са пословним простором морао да напусти, али је заузврат очекивао обештећење. Остао је без надокнаде, али и без куће и због тога је тужио општину Теслић.

- Прошле су три године и ништа није урађено. Практично је све ово испало провоцирање, јер ми нису нудили ништа осим обећања. Обраћао сам се и писмено и добио сам одговор, али ни након годину дана нису ми ништа понудили. Дакле, они су ово самовољно урадили, јер нису испоштовали ни регулациони план ни сагласност - тврди Цвијић.

Цвијић, према процјени стручњака, тражи 170.000 КМ или да му купе другу кућу. И процес на суду, каже, отеже се у недоглед, а на посљедњем рочишту општина је тражила ново вјештачење.

- Мени је то све сумњиво. Постоји могућност локалне пријатељске везе, па то одгађају не би ли се то некако минимизирало - каже он.

Зашто Цвијић није обештећен из општинске управе не наводе, али потврђују да судски спор још траје. Кажу да је кружни ток изграђен према важећем регулационом плану и да има сву потребну техничку документацију. Цвијићу није јасно како је добио потребне дозволе када због неријешених имовинских односа није испоштован регулациони план. Предвиђао је да умјесто његове куће буде направљена зелена површина, што до данас није учињено.