latinica  ћирилица
15/01/2018 |  14:58 ⇒ 18:12 | Аутор: РТРС

Ненадић не игра за репрезентацију послије ЕП у Хрватској

Најбољи српски рукометаш Петар Ненадић најавио је да неће бити у националном тиму послије Европског првенства у Хрватској. Ненадић, који у јуну пуни 32 године, фокусираће се на клупске обавезе, али још увијек није сигуран да ли ће направити само паузу или опроштај од репрезентације.
Петар Ненадић (Фото: http://www.mojacrvenazvezda.net) -
Петар Ненадић (Фото: http://www.mojacrvenazvezda.net)

"Пауза или опроштај, нисам сигуран још увијек, али у сваком случају, потребна ми је пауза послије доста година и само два пропуштена такмичења у националном дресу. Потребан ми је "брејк" у сваком смислу. Вријеме ће показати да ли ће бити само пауза или опроштај. То је моја одлука, није исхитрена, неким људима је већ била најављена", рекао је Ненадић новинарима у Сплиту послије два пораза од Хрватске и Шведске.

Он је додао да није задовољан својим партијама у репрезентацији и да је очекивао више од цијеле генерације.

"Циљ су ми биле Олимпијске игре, али све више увиђам да је мом организму потребно више времена за одмор. Нисам ни сам задовољан играма које пружам у репрезентацији. Долазим послије исцрпљујућих мјесеци у клубу. Моја породица и пријатељи заслужују више времена од мене. Као репрезентација једино смо били конкурентни за врх те 2012. године. Ми смо још једна пропуштена генерација, поготово моја генерација", закључио је Ненадић.

Ненадић је за репрезентацију Србије дебитовао на шампионату у Аустрији 2010. године, одиграо је 67 утакмица и дао 167.

Српским рукометашима за пролаз у другу фазу Европског првенства недостаје да, у најгорем случају, сутра побиједе Исланд са најмање четири гола разлике.

Извор: РТС