latinica  ћирилица
12/12/2017 |  19:24 ⇒ 13/12/2017 | 08:05 | Аутор: РТРС

Вучић сутра путује у посјету Хавани

Предсједник Србије Александар Вучић путује сутра у дводневну званичну посјету Куби, на позив кубанског предсједника Раула Кастра.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Током његове посјете Хавани биће потписан Споразум о сарадњи у области лијекова и медицинских средстава, јавила је Радио-телевизија Србије.

У Србији се успјешно примјењују искуства кубанске медицине и фармацеутске индустрије.

Програм посјете предвиђа и обилазак развојне зоне луке Маријел, једног од највећих економских пројеката у кубанској историји.

Вучић је раније ове седмице у разговору са новоименованим акредитованим амбасадором Кубе у Београду, рекао да добри политички односи двије земље треба да буду темељ за развој економске сарадње.

Он је истакао посебно област пољопривреде, медицине и фармацеутске индустрије, биотехнологије и генетског инжењеринга.

Вучић је истакао да Србија као земља која штити своју независност, осјећа велико пријатељство и поштовање према Куби и диви се слободарским ставовима кубанског народа.

"Куби смо захвални на принципијелном ставу да не признаје једнострано проглашену независност Косова, као и на подршци у међународним организацијама, противећи се чланству такозваног Косова", рекао је Вучић приликом пријема акредитива амбасадора Густава Тристе дел Тода.

Извор: СРНА