latinica  ћирилица
20/11/2017 |  15:14 | Аутор: РТРС

"Хаг не гледа све једнако"

Предсједник Народне Скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да се нада да пресуда генералу Ратку Младићу у Хашком трибуналу неће бити посљедња изречена пресуда и да ће одбрана генерала Младића имати прилику да доказује даље његову невиност.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Говорећи о изрицању пресуде бившем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу пред Хашким трибуналом, Чубриловић је рекао да је то само још један показатељ како се овдје гледа на протекли грађански рат, да су Срби одговорни и криви за много шта, па чак и за оно у чему нису ни учествовали, нити су били судионици и свједоци тога.

"Тај Хаг не гледа све једнако и то је очигледно и доказано више пута", оцијенио је Чубриловић.

Он је рекао да су Срби осуђени на неколико десетина пута веће затворске казне у односу на остале народе, те нагласио да се не може никако рећи да је у грађанском рату само једна страна имала толико пута већу кривицу.

Начелник Генералштаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић ухапшен је у Србији и изручен Хагу у мају 2011. године, а суђење му је почело у мају 2012. године.

Хашки трибунал изрећи ће у сриједу, 22. новембра, пресуду генералу Ратку Младићу, оптуженом за ратне злочине током посљедњег рата у БиХ.

Извор: СРНА