latinica  ћирилица
16/11/2017 |  09:33 ⇒ 09:33 | Аутор: РТРС

Захарченко подржао идеју о размјени заробљеника

Шеф самопроглашене Народне Републике Доњецк Александар Захарченко рекао је да подржава иницијативу за размјену заробљеника између Украјине и Донбаса и да је потребно водити се принципима хуманости.
Александар Захарченко (фото: Sputnik/ Сергей Аверин) -
Александар Захарченко (фото: Sputnik/ Сергей Аверин)

"Сагласан сам са ставом предсједника Русије Владимира Путина о размјени заробљеника јер је то у складу са принципима републике", рекао је он, пренијела је локална новинска агенција.

Он је рекао да питање размјене заробљеника не треба да буде питање рата и трговине. Он је подсјетио да је 2014. године стотине украјинских заробљеника он враћао њиховим породицама у замјену за обећање да се неће вратити у рат, јавља ТАСС.

"Грађански рат неће добити онај који је јачи на бојишту, већ онај који је вођен моралним принципима и који сачува људскост", рекао је Захарченко.

Руски предсједник Владимир Путин подржао је јуче приједлог лидера украјинског покрета "Украјински избор-право народа" Виктора Медведчука о размјени заробљеника између Украјине и самопроглашених релублика Доњецк и Луганск.

"Учинићу све што ја могу, разговараћу са руководством република Доњецк и Луганск", рекао је Путин након што је саслушао Медведчука.

Извор: СРНА