latinica  ћирилица
14/11/2017 |  14:17 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

У сриједу облачно с кишом и сусњежицом (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати облачно вријеме са кишом и сусњежицом.

Јутро ће бити облачно уз слабу кишу, на планинама уз слаб снијег. У нижим предјелима на западу понегдје сусњежица и влажан снијег. На сјевероистоку више сувог времена уз слабу кишу само понегдје, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана на југу и југозападу падавине јачају, а у осталим пределима остаје уз слабу кишу.

Због хладнијег времена на западу ће и даље падати сијег на планинама, а мјестимично и у нижим предјелима.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни, а у Херцеговини умјерена бура.

Јутарња температура од минус два до четири, на југу од седам до 11, а дневна од један до шест, на југу од осам до 12 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У српској и ФБиХ данас је било облачно са кишом, а у вишим подручјима, централним и источним предјелима са сусњежицом и снијегом.

Температуре ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус шест, Иван седло минус два, Хан Пијесак и Калиновик минус један, Сарајево и Тузла један, Мркоњић Град, Невесиње, Рибник, Шипово, Бугојно и Јајце два, Гацко, Бањалука, Бихаћ, Ливно, Сребреница и Зворник три степена, Нови Град, Фоча, Добој, Дрвар, Градачац, Сански Мост и Зеница четири степени Целзијусових.

У Српцу, Вишеграду, Рудом, Бијељини, Брчком и Приједору у 13.00 часова температура је била пет степени, Билећи и Грудама осам, Мостару и Широком Бријегу десет, Стоцу 11, Требињу и Неуму 12 степени Целзијусових.

Извор: СРНА