latinica  ћирилица
19/10/2017 |  15:18 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Градишка- Одборник НС Мирко Писарић прешао у СНСД (ВИДЕО)

Досадашњи одборник странке Напредна Српска у СО Градишка Мирко Писарић нови је члан СНСД-а и од сада ће дјеловати у одборничком клуб ове партије, речено је на данашној конференцији за новинаре Општинске организације СНСД-а Градишка.
Градишка -
Градишка

Предсједник ОО СНСД-а Зоран Аџић изразио је задовољство што млади и високообразовани људи, као што је Писарић, приступају СНСД-у и нагласио да је Писарић у протеклом одборничком дјеловању био конструктиван, имао оправдане захтјеве и реалне дискусје, те показао да жели добро својој локалној заједници и да унаприједи улогу младих људи у Градишци.

"Писарић је озбиљан млад човјек и правник који има неизмјерну енергију. СНСД и Писарић су се усагласили у визијама развоја општине Градишка. Није нам циљ да добијемо још једног одборника, то је секундарно. Циљ нам је да добијемо младог човјека који има жељу да ради на развоју Градишке", нагласио је Аџић.

Писарић је рекао да дуже вријеме прати рад СНСД-а, као највеће политичке партије у Градишци и Републици Српској и да се види напредак од доласка на њено чело у Градишци Зорана Аџића, који је у свој тим укључио и младе људе.

"Драго ми је што сам дио СНСД-а која је уређена политичка организација, што доказују и резултети протеклих избора за мјесне заједнице. Да бисте били побједник треба да се окружите побједницима", истакао је Писарић.

Писарић, који је и у протеклом мандату био одборник СО Градишка, навео је да је у годину дана актуелног сазива прихваћено више његових иницијатива него за четири године манадата претходне власти, што је, такође, био разлог приступања СНСД-у.

Преласком Писарића у редове СНСД-а странка Напредна Српска није више парламентарна у Градишци.

Прије два мјесеца одборничког мандата одрекао се и Никола Солдатић, а мандат је додијељен сљедећем са листе НС Станиславу Козминчуку који је своје политичко дјеловање наставио у странци Уједињена Српска.

Извор: СРНА