latinica  ћирилица
25/09/2017 |  10:37 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

Вучић најавио већа улагања у развој истока Србије

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је много већа улагања у инфраструктуру и економски развој истока Србије.
Александар Вучић - Фото: СРНА
Александар ВучићФото: СРНА

Обраћајући се, након отварања реконструисане дионице пута Крепољин-Жагубица, Вучић је рекао да 50 година ништа није улагано у исток Србије и Хомоље и да се мора очувати родна груда.

"Високу цену за слободу је народ Хомоља платио за слободу Србије и време је да покажемо поштовање нашем народу на истоку Србије и уложимо много више него претходних 50 година", рекао је Вучић.

Он је поручио да као предсједник Србије не жели да прихвати да се улаже само у центар Београда, Ниша, Новог Сада, а да су остали грађани другог реда.

"Нисте грађани другог реда, улагаћемо да имате модерне путеве. У Жагубици ћемо довести малог инвеститора да људи имају сигурност посла", рекао је Вучић.

Он је истакао да у овом крају живи око 12.000 људи, те да су многи отишли у иностранство, али да држава жели да се они врате, због чега се и граде локални путеви.

"Након тешких мера, ускоро ћете имати готово највеће плате и пензије. Гледаћемо како да вас спојимо са Бором. Планирамо да доведемо више инвеститора у овај део Србије. Остаје да се ради на Дунавској магистрали", рекао је Вучић

Извор: Срна